Bæredygtighed

Det er vigtigere end nogensinde at passe på vores biodiversitet og klima. Derfor gør vi alt hvad vi kan hos Flora Ferment for at bidrage til en bæredygtig planet gennem økologi og mindre madspild.


Læs med herunder, hvor vi uddyber vores take på bæredygtighed.

Fra høst til fermentering

Vores mission er at minimere fødevaretab og -spild. Det gør vi ved at sætte fermenteringsprocessen i gang – så hurtigt som muligt efter høsten. På denne måde kan vi bevare mikronæringsstofferne fra planterne – og undgå fødevaretab.

Fødevaretab sker oftest i høstprocessen, hvor der ofte bruges store energiressourcer på at fryse råvarene. Under denne proces vil mikronæringsstofferne fra planten hurtigt gå tabt og vil aldrig nå ned i vores maver.

flora-ferment-humle

At minimere fødevaretab

flora-ferment-ribs

Man taler ofte om at minimere madspild, men faktisk er minimering af fødevaretab ligeså vigtigt. Hvad er forskellen på fødevaretab og -spild? Tab handler om tabet af mikronæringsstofferne i en fødevare, når fødevaren bearbejdes.
Hos Flora Ferment behandler vi vores ingredienser så vi bevarer flest muligt af de vigtige mikronæringsstoffer i planterne. Det særlige er, at vi tager planterne direkte fra høstmaskinen og ned i fermenteringskarret. Vi skaber dermed produkter med flere mikronæringsstoffer per kalorie end med de konvetionelle metoder, som ofte bliver anvendt i fødevarebranchen

- dermed mindsker vi fødevaretab.
Få mere viden om det globale fødevareproblem her.

  

Lang holdbarhed

Fermentering er blevet brugt i mange tusinde år som en metode til at konservere fødevarer. I gamle dage fermenterede man grøntsager for at kunne spise dem i vinterhalvåret. Vores produkter har ligeledes en meget lang holdbarhed – faktisk uendelig plejer vi at sige. Afhængig af temperaturen, som drikken opbevares under, kan den ændre sig en smule i smagen med tiden – ligesom en god vin, bliver den kun bedre og bedre.

flora-ferment-ribs

Upcycling af egne spildprodukter

flora-ferment-hyben

Efter vores fermenteringsproces har vi mange kilo pulp tilbage fra den givne plante. Hvis du selv har prøvet at brygge øl eller presse saft, så ved du, at der er en del pulp, som ofte bare bliver kasseret.


I stedet for at smide denne pulp ud og bidrage til mere fødevarespild - upcycler vi denne pulp til sunde snacks og pulver med mælkesyrebakterier. Det er produkter, som er gode for eksempelvis sportsudøveren, som har problemer med sin tarmflora. Produkterne kommer til snart til at kunne købes. Stay tuned!